Lancia Delta a hosté vs. Sjezdovka Čenkovice II. ročník

06.11.2012 20:13

Vážení kamarádi, fanoušci, soupeři, příbuzní a vůbec, radši to zkrátím po našem:-) Tak tedy CIAO AMICI!!!

Letošní rok je prostě divnej:-) Nemám na nic čas. Ale na co si čas určitě udělám a to vždy je od letoška Bušín a pak taky můj domácí kopec v zimě, a to Buková Hora. V lednu 2012 jsme absolvovali poprvé ten šílený pokus, dostat se s autem, za zimních podmínek a provozu sjezdovky až na vrchol. Celá akce se celkem povedla, a to i přesto, že vše bylo šito takříkajíc narychlo a horkou, řekl bych až žhavou jehlou. Ohlasy a odezva tak nějak dopředu určila, že se celá akce bude opakovat a to v míře větší, delší, širší, hlubší, hlasitější a možná...možná i významější. Zpětně bych chtěl poděkovat za podporu letošního ročníku všem, kdo nám s ním pomohli ať už pořadatelsky, finančně, nebo i mediálně.

A teď už k novému ročníku. Co nás tedy čeká? Především větší počet vozidel na sjezdovce. Hlavní tíhu pokusu o to, dostat se až na vrchol Bukové Hory ponese opět naše Lancia Delta HF integrale. Novinkou je pro rok 2013 to, že budou startovat kompletní posádky. V případě Delty to bude Lukáš Janík jako můj spolujezdec a pak tedy já, Míra Matějka. Dalším vozem, který se stejně jako my pokusí dostat na 958 m.n.m. vysoký vrch bude rovněž legendární rally car, a to Ford Escort RS Cosworth, kdy si spolu o místo pilota a copilota střihnou mí přátelé Vláďa Krejčíř a David Dědek (tovární alfista v exilu). Docela jim to spolu fungovalo už v Divákách, kde jim celou parádu zkazil právě Ford, a tak je momentálně za trest v Brněnské polepšovně právě u Davida v dílně (ten Ford).

Jako doprovodná vozidla, která se rovněž pokusí předvézt to, že ani po letech nepatří do muzea budou k vidění nezničitelná Panda:-) Přesněji Fiat Panda 4x4 z 80. let 20. století... Jsem přesvědčený o tom, že současné mladé generaci takříkajíc vytře zrak... Jako největší parádu na sjezdovce však uvidíte , rovněž fiat, ale pouze 2WD. Ano, sjezdovku vyzve na souboj Fiat 126 P - maluch a to v rukou našeho pana Pepy, legendárního Josefa Koudelky ze spřátelené skupiny italofilů z Tábora. Pepík nepřijede sám, ale doprovodí ho , jak to ve správných mafiánských rodinách bývá, jeho syn, neméně populární Josef Koudelka mladší. Kdo se zhostí toho kterého volantu svých fiatů však zatím nevíme a proto si můžete klidně tipnout dopředu. Za správný tip nic nevyhrajete, ale bude Vás hřát dobrý pocit, a to se bude na sjezdovce hodit, to mi věřte :-)

Tato akce si samozřejmě jaksi z prvního ročníku nese už za necelý rok legendou opředený doprovodný program s jehož sestavením i zabezpečením mi hodně pomáhá Vlastík Studený z Haňovic, o něm ještě někdy uslyšíte, tak si to jméno dobře pamatujte! :-)

Pro II. ročník jsme si pro Vás připravili opět účast našich přátel z římské XIII. legie www.romavictor.cz . Opět předvedou ukázku svého bojového umění, vysvětlí Vám leccos z taktiky, kterou v bojích používali římské legie, ukázky bojových tvarů a to vše pod dobovým, tedy italským velením jejich centuriona, šéfa, Ivo Berky.

Dalším kdo vystoupí na této akci bude (už si to ani všechno nepamatuju, protože ta holka sbírá medaile jak na běžícím pásu) Šárka Dědková, ano tušíte správně, partnerka i manželka (netuším jak to zvládá) našeho Davida Dědka (David je vlastně nejmladší Dědek kterého znám)). A co je na Šárce tak zvláštní? Šárka má dvě děti, Davida, dva psy, kočku, tedy kompletní rodinu a přesto letos vybojovala v naturální kulturistice několik významných úspěchů. Stala se mistryní republiky, vicemistryní světa a nejnovějším úspěchem je několik dní staré 3. místo na mistrovství Evropy, které se konalo v Maďarsku.

V programu dále můžete slyšet velmi pohotového, muzikálního a i jinak nadaného moderátora Michala, který s sebou přiveze i Karaoke, takže kdo bude mít dost odvahy může si tu u nás zabékat full hlasem. Michal s sebou přiveze z Moravy (ta u nás bude mít silné zastoupení) Hanku Látalovou, která vystoupí s populární písní jako Kleopatra, nakonec v přítomnosti římské legie to bude celkem stylová věc. S Kleopatrou by se měl dostavit i vrchní velitel legiií a to sám Julius Ceasar, který Kleopatru doprovodí při zpěvu.

Dalším kdo obohatí náš odpolední i večerní program bude  skupina kamarádů, kteří pro nás sestaví a odpálí ohňostroj, tomu bude předcházet vystoupení skupiny mládenců, co se kamarádí s ohněm. Bude Vám předevedena za soumraku ohnivá show a jak jsem již uvedl, na závěr bude odpálen ohňostroj.

Večer pro Vás bude hrát a zpívat Ilona Stryová. Kdo byl na prvním ročníku tak ví, že popisovat tu umění, hru a zpěv Ilony je nadlidský úkol a jen na to bych spotřeboval polovinu kapacity tohoto webu. Zkrátka, Ilona hraje na elektronické housle cokoliv Vás napadne. Klasiku, lidovky, bigbít... To prostě musíte slyšet a vidět.

Na toto všechno pro Vás bude připraven velký party stan, sněžný bar, pochoutky z udírny i grilu, no prostě tu budete mít komplet servis.

Málem jsem na něco zapoměl, po prvním ročníku, při kterém jsme díky počasí nemohli absolvovat při výjezdu na sjezdovku její celou délku padla sázka:-) Mí přátelé a úžasní kluci z Lanciamoravia.cz se se mnou vsadili, že až na vrchol nevyjedu:-) Tedy přesněji, když vyjedu, tak že budou plavat napříč sjezdovkou ve sněhu jen v plavkách, když nevyjedu, plavu já :-) Takže mi držte palce, a vlastně nám všem...

Hlavní smysl této akce je snaha  pomoci dětskému oddělení Orlickoústecké nemocnice formou dobrovolné sbírky, takže doufám, že opět ukážeme jak skvělí lidé tu v našem okolí žijí. Samozřejmě na tuto akci bude pozván pan primář, dr. Luděk Ryba a zdravotní sestřičky. Výtěžek celé této akce bude věnován právě dětskému oddělení.

 

Těšíme se na Vaši účast, za pořadatele Mirco :-)